Zwavel is een basismineraal en belangrijk voor onze gezondheid
Zwavelhoudendegroenten
zijn:
rucola
blauwe algen
stuifmeelpollen
kool
hete pepers
broccoli
spruitjes
knoflook
hennepzaadjes
mierikswortel
boerenkool
maca
bloemkool
Oost-Indische kers
uien
pompoenzaden
radijs
rammanas
spirulina
waterkers
raapstelen
kiemen
alfalfa
Zwavelhoudende groenten zijn te herkennen aan hun hoge eiwitgehalte en aan hun karakteristieke, pittige en soms scherpe smaak. Deze groenten hebben een verhittend effect op de spijsvertering. Eet er niet te veel van.
Titel dia
Raapstelen en Oost-Indische kers
Knop
De beste combinatie voor een goede vertering van zwavelhoudende groenten
Zwavelhoudende groente kan nogal eens leiden tot gisting in de darmen. Dit heeft indigestie en gasvorming tot gevolg. Om dit te voorkomen en deze groenten beter opneembaar te maken, kun je zwavelhoudende
groenten het beste combineren met: een voedingsmiddel die rijk is aan kalium en natrium
en een vettig
voedingsmiddel.
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium en natrium
zijn, zoute groenten:
zeewier
selderij
boerenkool
spinazie
snijbiet
Vettige
voedingsmiddelen zijn:
avocado's
oliën
noten
zaden
Van de zoute groenten neem je dezelfde of een grotere hoeveelheid dan van de zwavelhoudende groenten. En wees ook niet te zuinig met de olie (extra vierge). Zo zal een salade met zwavelhoudende groente geen indigestie geven.
Eet je de groente gestoomd, doe er bij opdienen wat olie en wat hymalaya zout/ en of zeewiervlokken over.
Of roerbak de groenten met zeewiervlokken in olijfolie.
Aanvullende informatie voor Creatief Koken
Kruiden en specerijen
geven een gerecht smaak en helpen bij de vertering
lees meer
Vetten en Oliën
geven een gerecht smaak en helpen bij de vertering
lees meer
Zwavelhoudende voeding
helpt bij de opname van oliën en vetten
lees meer
Creatief koken
gezond en lekker
lees meer
Goudsmidstraat 2
8043 AH Zwolle
Contact met mij opnemen 06 3825 0701 info@ronniedewinter.nl