Zwavelhoudende groenten
Zwavelhoudende groenten
Zwavel is een basis mineraal en belangrijk voor onze gezondheid
Zwavelhoudende groenten zijn:
- rucola
- blauwe algen
- stuifmeelpollen
- kool
- hete pepers
- broccoli
- spruitjes
- knoflook
- hennepzaadjes
- mierikswortel
- boerenkool
- maca
- bloemkool
- Oost-Indische kers
- uien
- pompoenzaden
- radijs
- rammanas
- spirulina
- waterkers
- raapstelen
- kiemen
- alfalfa
Zwavelhoudende groenten zijn te herkennen aan hun hoge eiwitgehalte en aan hun karakteristieke, pittige en soms scherpe smaak. Deze groenten hebben een verhittend effect op de spijsvertering. Eet er niet te veel van.
De beste combinatie voor een goede vertering van zwavelhoudende groenten
Zwavelhoudende groente kan nogal eens leiden tot gisting in de darmen. Dit heeft indigestie en gasvorming tot gevolg. Om dit te voorkomen en deze groenten beter opneembaar te maken, kun je
zwavelhoudende groenten het beste combineren met:
een voedingsmiddel die rijk is aan
kalium en natrium en een vettig voedingsmiddel.
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium en natrium zijn, zoute groenten:
- zeewier
- selderij
- boerenkool
- spinazie
- snijbiet
Vettige voedingsmiddelen zijn:
- avocado's
- oliën
- noten
- zaden
Van de zoute groenten neem je dezelfde of een grotere hoeveelheid dan van de zwavelhoudende groenten. En wees ook niet te zuinig met de olie (extra vierge). Zo zal een salade met zwavelhoudende groente geen indigestie geven.
Eet je de groente gestoomd, doe er bij opdienen wat olie en wat hymalaya zout/ en of zeewiervlokken over.
Of roerbak de groenten met zeewiervlokken in olijfolie.