Over blauwe bessen
Net zoals de bosbes en de cranberry bezit ook de blauwe bes een groot aantal antioxidanten. Al het fruit en alle groenten hebben kleur en dus ook antioxidanten. Maar elke groente en elke fruitsoort heeft zijn eigen specifieke soort. Er zijn heel veel verschillende fytonutiënten die allemaal weer een net iets andere werking en invloed hebben. Daarom is variatie in groenten en fruit zo belangrijk evenals het combineren van verschillen groenten en fruitsoorten onderling.
Met een variatie aan voedingsstoffen blijf het lichaam gezond en wordt het geprikkeld en gestimuleerd zich te onderhouden.
Verse blauwe bessen zijn stevige besjes met een prachtig diep paarsblauwe kleur. De blauwe bes is gevoelig voor kneuzingen. Ze bederven en schimmelen dan sneller. Verwijder bessen die niet goed meer zijn direct bij thuiskomt uit de verpakking. Zo kunnen ze de andere besjes niet aansteken. Blauwe bessen zijn toch zeker 5 dagen houdbaar in de koelkast, maar zijn vers het lekkerst.
Omdat de blauwe bes gevoelig is voor kneuzing, rotting en schimmels wordt hij in de gewone teelt veel bespoten. Daarom raad ik je aan voor biologische blauwe bessen te kiezen. Biologische blauwe bessen worden in Nederland onbespoten geteeld.
Spinazie - blauwe bessen smoothie
Ingrediënten
Bereidingswijze:
Salade met blauwe bessen