









Knoflookbieslook is een echte smaakmaker en gaat goed samen mer de zoete smaak van pastinaak en bietjes. Naast de smaak heeft dit kruid ook nog eens goede eigenschappen voor onze gezondheid. Het is gemakkelijk in eigen tuin te kweken zodat je het altijd vers bij de hand hebt. Snijd het kruid kort af en het zal zijn best voor je doen om in een paar dagen al weer aan te groeien zodat je over een paar weken opnieuw kunt oogsten.
Over knoflookbieslook
Knoflookbieslook is de Chinese variant van bieslook en behoort tot de lookachtigen, zoals, prei, ui en knoflook. Deze bieslook smaakt naar knofllook en heeft ook de ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook. Doordat knoflookbieslook goed rauw gegeten kan worden blijven deze stoffen dan ook optimaal behouden. Het kan ook de gevolgen van reumatische klachten wat verlichten. Verder werkt het weerstandsverhogend en ontsmettend.
Knoflookbieslook bevat fytonutriënten met zwavel. Deze remmen de groei van kankercellen en laat kankercellen vroegtijdig afsterven. De quercitine in bieslook is een krachtige antioxidant die de negatieve werking van de vrije radicalen tegengaat.
De Chinese variant van bieslook heeft een intensief knoflookaroma. Het wordt ook wel knoflookbieslook genoemd. Knoflook bezit rauw zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Deze verdwijnen zodra de knoflook verhit wordt. Knoflookbieslook kan, omdat je deze rauw eet, daardoor een goede plaatsvervanger zijn.
Knoflookbieslook is rijk aan vitamine A, B1, B2, C en het mineraal calcium. Het kruid heeft een hoog verzadigingswaarde, zodat het de eetlust afremt, en het heeft een basische uitwerking op ons lichaam. Gebruik knoflookbieslook zo vers mogelijk. Zo komt de geur en de smaak het best tot zijn recht.
- is goed voor de ogen
- kan staar voorkomen op latere leeftijd
- heeft een antioxidant werking en ondersteunt het immuunsysteem
- is goed voor de huid
- is betrokken bij de ijzeropname
- ondersteunt de hartfuctie en het zenuwstelsel
- is nodig voor de vertering van koolhydraten en de aanmaak van maagzuur.
- heeft een positieve invloed op de schildklierfunctie
- speelt een rol bij de eiwitvertering
- voorkomt spierkramp
- zorgt voor de omzettng van tryptofaan naar serotonine
- voorkomt migraine
- verbetert de huid
- repareert spierweefsel
- ondersteunt het immuunsysteem
- is nodig voor de opbouw van collageen in de weefsels en de huid
- werkt als antioxidant en neutraliseert vrije radicalen
- biedt bescherming tegen kanker
- het beschermt ons tegen infecties en virussen
- verbetert onze stessbestendigheid
- verhoogt onze vitaliteit
- nodig voor de botopbouw
- speelt een rol bij de informatie overdracht in de cellen
- is van belang voor de spier en zenuwfunctie
- is belangrijk voor het reguleren van de bloeddruk
- ontstekingsremmend
- kankerremmend
- gaan ziektes en veroudering tegen
- maken vrije radicalen onschadelijk
- cholesterol verlagend
- zijn belangrijk voor onze darmflora
- worden gefermenteerd in de dikke darm tot boterzuur. Dit zuur houdt de zuurgraad in de darmen in balans, remt onstekingen en onderhoudt het darmslijmvlies en is een bron van energie voor het lichaam.
- door de lagere zuurgraad in de darmen is er een betere opnamen van mineralen en een beter aanmaak van vitaminen
- verhogen de spijsverteringssnelheid
- vertragen de suikeropname en daardoor blijft de bloedsuiker in balans
- helpen ontgiften
- vergroten onze weerstand
- verminderen het aantal slechte bacteriën in de darmen
- verlagen het cholesterolniveau.
- werken als probiotica