Knoflookbieslook
een gezond keukenkruid!
Knoflookbieslook is een echte smaakmaker en gaat goed samen mer de zoete smaak van pastinaak en bietjes. Naast de smaak heeft dit kruid ook nog eens goede eigenschappen voor onze gezondheid. Het is gemakkelijk in eigen tuin te kweken zodat je het altijd vers bij de hand hebt. Snijd het kruid kort af en het zal zijn best voor je doen om in een paar dagen al weer aan te groeien zodat je over een paar weken opnieuw kunt oogsten.
Bietjes, pastinaak en knoflookbieslook
- 3 rode bietjes
- 1 pastinaak
- bosje knoflookbieslook
- 1 rode ui
- beetje kokosolie
- 1/2 tl kardamon
- zwarte peper er zout
- Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
- Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Was de knoflookbieslook en snijd hem fijn.
- Doe de stukjes biet en pastinaak in een pan en voeg en een heel klein beetje water aan toe.
- Breng het aan de kook en laat de stukjes in ca 10 minuten gaar worden.
- Voeg de kardamon, wat zwarte peper en zout en de knoflookbieslook toe en toer het goed door elkaar.
- Bak in de kokosolie de uiringen en verdeel die over de bietjes schotel.
Over knoflookbieslook
Knoflookbieslook is de Chinese variant van bieslook en behoort tot de lookachtigen, zoals, prei, ui en knoflook. Deze bieslook smaakt naar knofllook en heeft ook de ontstekingsremmende eigenschappen van knoflook. Doordat knoflookbieslook goed rauw gegeten kan worden blijven deze stoffen dan ook optimaal behouden. Het kan ook de gevolgen van reumatische klachten wat verlichten. Verder werkt het weerstandsverhogend en ontsmettend.
Knoflookbieslook bevat fytonutriënten met zwavel. Deze remmen de groei van kankercellen en laat kankercellen vroegtijdig afsterven. De quercitine in bieslook is een krachtige antioxidant die de negatieve werking van de vrije radicalen tegengaat.
De Chinese variant van bieslook heeft een intensief knoflookaroma. Het wordt ook wel knoflookbieslook genoemd. Knoflook bezit rauw zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Deze verdwijnen zodra de knoflook verhit wordt. Knoflookbieslook kan, omdat je deze rauw eet, daardoor een goede plaatsvervanger zijn.
Knoflookbieslook is rijk aan vitamine A, B1, B2, C en het mineraal calcium. Het kruid heeft een hoog verzadigingswaarde, zodat het de eetlust afremt, en het heeft een basische uitwerking op ons lichaam. Gebruik knoflookbieslook zo vers mogelijk. Zo komt de geur en de smaak het best tot zijn recht.
Belangrijke voedingstoffen in knoflookbieslook
Gerelateerde posts:






