Rucola
Lekker in een salade!
Rucola is een heerlijk ingrediënt in allerhande salades. Door zijn krachtige, pittige smaak geeft hij een peperachtige smaak aan de salade. Deze pittige smaak kun je iets verzachten door aan de salade een avocado toe te voegen of er wat olijfolie over heen te sprenkelen. Ook het toevoegen van olijven of een zachte geitenkaas verzacht de smaak van de rucola. Rucola kun je goed combineren met andere slasoorten. Gebruik zoveel mogelijk verse rucola. De bladeren zijn dan sterk en stevig.
Rucola is ook heerlijk op een pizza. Voeg deze dan pas toe wanneer de pizza uit de oven komt. Zo blijven de voedingstoffen behouden.
Rucola salade
- 1/2 krop sla
- 50 gram rucola
- 25 gram blauw bessen
- 6 walnoten
- 1 avocado
- citroensap
- extra vierge olijfolie
- zwarte peper
- zout
- Was de sla en de rucola en sla ze goed droog.
- Was de blauwe bessen en laat ze uitlekken.
- Rooster de walnoten 5 minuten op een laag vuurtje en hak ze grof.
- Pel de avocado en snijd hem in stukjes.
- Besprenkel de avocado met citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Maak een dressing van citroensap, extra vierge olijfolie, zwarte peper en zout.
- Doe de sla, de rucola, de blauwe bessen en de stukjes avocado in een schaal.
- Schenk er de dressing over en roer het goed door elkaar.
- Strooi de gehakte noten er bovenop.
Over rucola
Rucola behoort tot de kruisbloemigen en zoals alle leden van deze familie bevat hij zwavel. Het zwavelgehalte van rucola is hoog. En hierdoor is rucola antiviraal en antibiotisch. Rucola zuivert de huid en de lever.
Rucola is een basisch voedingsmiddel net als alle groene groenten. Het neutraliseert dan ook de zuren die in onze spijsvertering ontstaan. zodat deze niet in de weefsels worden opgeslagen. Kruisbloemigen, zoals rucola, zijn een goede bron van bètacaroteen en ze zijn rijk aan zwavel. Uit Bètacaroteen maakt ons lichaam vitamine A.
Bètacaroteen heeft een positieve invloed op ons uiterlijk. deze stof gaat acné en huidinfecties tegen en heeft een beschermde werking tegen de schade aan onze huid die ontstaat door de straling van de zon. In combinatie met zink en zwavel zorgt deze stof voor gezond haar.
Rucola bevat veel antioxidanten die de vrije radicalen, die bij oxidatieprocessen in ons lichaam ontstaan, onschadelijk maken.
Rucola is kankerwerend en ontstekingsremmend.
Belangrijke voedingstoffen in rucola
Gerelateerde posts:









