Zeewiervlokken met sperzieboontjes
Zeewier is een bron van EPA en DHA
Over sperziebonen
Sperziebonen behoren tot de verse peulvruchten. Ze zijn koolhydraatrijk en als je ze niet te lang, maar beetgaar, kookt blijven ze mooi groen. Laat ze nog even nagaren, dan krijgen ze meer smaak.
Ik combineer sperziebonen graag met wat ui, komijnzaad, gember en bonenkruid. Dit ondersteunt de vertering. Komijnzaad en gember rooster ik eerst lichtjes, zodat hun geneeskrachtige stoffen vrijkomen.
Met zeewiervlokken voeg ik wat extra mineralen en essentiële aminozuren toe en de vetzuren EPA en DHA die ook in vis aanwezig zijn.
Het zijn allemaal kleine beetjes, maar veel kleintjes maken uiteindleijk één grote.
Zeewiervlokken zijn een smaakmaker en zout kan je dan ook achterwege laten. Ze zijn licht verteerbaar en zijn in staat om zware metalen te binden en te verwijderen uit je lichaam.
• 1 rode ui
• 2 cm gember
• 1 el zeewiervlokken
• 1/2 el sesamzaad met zeewier: Furikake
• 1/2 el olijfolie
• 1/2 tl. komijnzaad
Bereidingswijze:
• Maak de boontjes, de ui en de gember schoon en snijd ze in kleine stukjes.
• Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de komijnzaadjes, de ui en de gember even aan.
• Voeg dan de sperzieboontjes toe en roerbak ze kort.
• Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en stoof de boontjes gaar in 10 - 15 minuten.
• Voeg na 5 minuten de zeewiervlokken toe en laat ze mee stoven.
• Doe de sperzieboontjes op een bord en strooi er het sesamzaad met zeewier, de Furikake over.
Lekker met gekookte aardappelen met een beetje zout en lijnzaadolie.
Gerelateerde posts:









